Aktuelno Sport

ЧАЧАНИ, ПОЧНИТЕ ДА ТРЕНИРАТЕ

Данас је у сали Градског већа, на конференцији за новинаре, представљена спортска манифестација “Трка Ча“, која ће бити одржана 16. септембра, а чији су организатори Град Чачак, Удружење Чачана у Чачку, АК “ЧААК“ и Чачански спортски савез.

  • Циљ организовања једне овакве манифестације је жеља да се Чачак врати на спортску мапу Србије, као и да се афирмишу праве животне вредности. Желимо да промовишемо спорт, здраве стилове живота, хуманост и друштвени активизам, као и туристичке потенцијале града Чачка. Очекујемо више од 500 такмичара и око 200 оних који ће индиректно учествовати у овој манифестацији – рекао је председник организационог одбора Иван Чвркић, подсетивши да је последња трка уличног типа одржана 1990. године, а организовали су је чачански и атлетски клубови из околине.

Срђан Јовић, потпредседник организационог одбора, изнео је детаље шта ће се тога дана догађати на главним градским улицама

  • Биће организоване трке за децу на 200, 300 и 400 метара, зависно од узраста, и трке на 5 и 10 километара. Због безбедности дечје трке ће имати највише 50 учесника. Пријаве за трке на 5 и 10 километара су отворене и заинтересовани се могу пријавити логовањем на www.runtrace.org, а отворене су и странице на фејсбуку и инстaграму. Стартнине за децу се не наплаћују, за трку на 5 километара је 500 динара, а за дупло дужу деоницу је 900 динара – казао је Јовић.

Милица Дачић, заменица градоначелника, је рекла да ће Град пружити сву техничку помоћ, обезбедити инфраструктуру, омогућити добијање неопходних дозвола и бити на располагању организаторима како би све протекло у најбољем реду, са жељом да тога дана из Чачка у свет оду лепе слике.

Организатори су упутили позив свим Чачанима да се пријаве и да помогну организацију, јер “Трка Ча“ представља увертиру за полумаратон који ће први пут бити одржан у нашем граду.

В. Д.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.