Aktuelno

Шанса за средњошколце

Пројекат „Светска знања за развој младих“ у потрази за ученицима трећег и четвртог разреда средњих школа у Републици Србији

Пројекат спроводи Организација српских студената у иностранству, финансира Министарство омладине и спорта, а локални партнери су чачанска Унија младих Чачак и Канцеларија за младе. Ово је дугорочни, одрживи пројекат, образовног и такмичарског карактера, са нагласком на активном учешћу младих на локалном нивоу. Циљ Пројекта је јачање свести о значају и могућностима активног учешћа у друштву, како на локалном, тако и на регионалном, националном и глобалном нивоу, али и развијање неопходних вештина неформалног образовања, комуникације, писања пројеката. Имајући у виду недостатак омладинског активизма, нарочито у мањим или руралним срединама, као и међу осетљивим друштвеним групама, пружање конкретних смерница, знања, вештина, способности, размена искустава, као и стручно вођење и подршка младима при осмишљавању и спровођењу конкретних активности у својој локалној заједници су од изузетне важности за јачање самопоуздања, мотивације, преузимања одговорности, предлагања решења за проблеме.

KZM

На Конкурс могу да се пријаве ученице и ученици трећег и четвртог разреда средњих школа, укључујући и осетљиве групе, из 15 локалних заједница (градова) у Републици Србији: Београд, Краљево, Чачак, Ужице, Сремска Митровица, Ниш, Горњи Милановац, Косовска Митровица, Зрењанин, Суботица, Пожаревац, Обреновац, Крагујевац, Нови Пазар и Зајечар.

Пројектне теме за које средњошколци могу да се пријаве су: туризам, решавање комуналних проблема, спорт, култура и уметност, друштвена одговорност и активизам.

Пријавни формулар се налази на линку:

https://goo.gl/forms/AjBW5uw54LAo0eCH3.

Конкурс траје до 6. августа, до 23:59 часова.

Од 7. до 9. августа 2017. године обавиће се селекција кандидата, на основу њиховог профила, мотивације и интересовања. Комисију за одабир чине четири средњошколца из сваке од 15 локалних општина (градова) ће чинити по два члана ОССИ-ја и партнерских организација за сваку локалну самоуправу.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.