Aktuelno Grad

Још једно Удружење пензионера у Чачку

У Чачку је формирано још једно Удружење пензионера ,,Уједињени пензионери Чачак”, које су подржали ПУПС, али и локална самоуправа.
Председница новоформираног Удружења „Уједињени пензионери Чачак“ Драгана Јовановић, изјавила је Удружење формално основано крајем марта, и да сада тек почиње да ради.

-Основани смо као социјално хуманитарна организација. Отворени смо за све пензионере. Посебан акценат ставићемо на свеобухватну бригу за пензионере који живе сами, који имају минималне приходе, на пољопривредне пензионере, бринућемо о здравственој и социјалној заштити и посебно кроз психолошке радионице обухватити људе који живе сами – рекла је Драгана Јовановић, која је најавила да ће Удружење аплицирати за средства код Града за отварање дневних боравака у Мрчајвцима, Слатини и Прељини.


-Прошле године смо обезбедили средства за отварање три Клуба, али они не функционишу како смо планирали – рекао је Ило Михајловски, председник Градског одбора ПУПС-а, захваливши Градској управи што је подржала формирање новог удружења преко кога ће, како је истакао, остваривати њихове циљеве.
Подршку оснивању новог Удружења пензионера дала је и локална самоуправа.


-Град ће Удружење третирати као и оно које већ постоји. И једни и други имају право да конкуришу за донације из Града, преко конкурса за удружења. Мени је жао што су се пензионери поделили. Присуствовао сам на неколико састанака, покушао сам да те разлике елиминишем, да се уједине, међутим нису нашли заједнички језик. На граду је да подржи и једне и друге – рекао је помоћник градоначелника Владан Милић.
Седиште удружења је у Балканској улици бр. 9, а канцеларија ради од 9 до 13 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.