Aktuelno Grad

АСФАЛТИРАН ДЕО УЛИЦЕ ГВОЗДЕНА ПАУНОВИЋА (ВИДЕО)

Кретање некада уском и непрегледном улицом Гвоздена Пауновића било је посебно ризично за пешаке и бициклисте. Врло често и аутомобили су се једва мимоилазили. У непосредној близини је Основна школа ”Танаско Рајић”…

У делу који је обновљен и асфалтиран, од кружног тока до печењаре ”Радуловић”, постављени су пешачки тротоари са обе стране. Због проширења коловоза и тротоара, поједини мештани су се одрекли дела својих дворишта.

– Без речи сам пристао да ми одузму двадсетак квадрата, дао бих више да је требало. Једва сам чекао да буде завршено! Раније је наша улица била уска и никаква! Староседелац сам у Љубићу и вероватно један од најстаријих становника улице Гвоздена Пауновића. Хвала свима и извођачима радова и градоначелнику – поручио је Растко Рацо Драгићевић.

Обнова саобраћајнице и припрема за асфалтирање започети су крајем 2018. Осим временских услова, радови су успоравали нерешени имовинско-правни односи. Они су углавном решени.

– Асфалтиран је део дуг 220 метара. Остало је да буду постављени заштитна ограда, хоризонтална сигнализација, углавном мањи радови. Биће настављено и уређење другог дела улице.

Код Дома у Љубићу, има једна опасна кривина, морамо да решимо и имовинско правна питања. Али, до краја године би требало да буде у потпуности обновљена и асфалтирана улица Гвоздена Пауновића – најавио је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

За асфалтирање улице у Љубићу из градског буxета је уложено око шест милиона динара. Извођач радова је предузеће ”Путеви Чачак”, а подизвођач ”Татовић”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.