Kultura

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Помало сунца, ветра и кише

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Помало сунца, ветра и кише
Б. Ца.

Извор: Вечерње новости

Следеће недеље метеоролози најављују претежно сунчано

Пролеће
Фото: Владимир Ђуровић

ВЕЋИ део дана у Србији данас ће бити мало до умерено облачно, суво, топло и ветровито време. За увече метеоролози најављују јаче наоблачење и захлађење са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином. Почетком недеље разведравање, а до Ускрса, биће претежно сунчано и топло.

У већини крајева данас ће дувати умерен ветар, а у кошавском подручју и на планинама јак и са ударима олујне јачине. Температуре ће бити од јутарњих 7 целзијуса на истоку и 15 у кошавском подручју, до чак 20 степени у Тимочкој Крајини и 26 на западу Србије.

За други дан викенда прогнозирано је углавном облачно и осетно хладније време, местимично са кишом, а на високим планинама са снегом. Пре подне на северу, после подне и у осталим крајевима престају падавине. Ветар ће бити умерен и јак, а после подне у слабљењу. Најнижа температура биће од 5 до 10, а највиша од 12 до 16 степени.

Прочитајте још: ФЕНОМЕН СЕ ПОНАВЉА СВАКЕ ПЕТЕ ГОДИНЕ: Наранџасти снег изненадио исток Европе

У понедељак претежно сунчано и мало топлије са јутарњим температурама од 2 до 7 степени, а највишим дневним од 14 до 18 степени. Још топлије биће у уторак. Јутарња температура од 3 до 7, а највиша дневна биће од 17 до 22 степена.

До 8. априла очекује се претежно сунчано и топло, само у четвртак пролазно наоблачење, местимично са кишом и локалном појавом пљускова са грмљавином.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.