Kultura

Градско позориште Чачак у Заједници професионалних позоришта Србије

Градско позориште Чачак примљено у Заједницу професионалних позоришта Србије

Градско позориште Чачак је примљено у Заједницу професионалних позоришта Србије, a ту одлуку подржали су сви директори и управници позоришта, чланови Заједнице.

-Градско позориште Чачак као легитимни члан позоришне заједнице добија исти статус као и остала позоришта у окружењу и другим градовима у Србији, постаје видљива институција на позоришној мапи, добија могућност учествовања на свим професионалним позоришним фестивалима, као и могућности остваривања шире сарадње са свим позориштима у Србији – саопштено је из новосноване установе културе.

Оно око чега су се једногласно сложили људи који су већ годинама на челу позоришних институција и имају дугогодишња искуства у свом раду, јесте да позориште не може преко ноћи да израсте, да је потребно време, огроман рад, улагање и енергија да се једна комплексна институција као што је позориште изгради.

Препознавши ту чињеницу, као изузетно важну,  управници и директори позоришта дали су Градском позоришту Чачак пуну подршку, легитимитет и подстицај да истраје у својим напорима, да данас, као позориште са само једним запосленим, у будућности прерасте у позориште које ће имати комплетну стручну екипу која ће га водити.

-У претходна три месеца бавили смо се великим бирократским послом око усвајања одлуке о оснивању позоришта, писању Статута, отварању рачуна и регистровању саме институције. Поред тога, потребно је бавити се и позоришном продукцијом, обављати селекцију, припремати представе, играти их и гостовати у бројним градовима и на фестивалима. Представе неће бити монодраме, у њима ће учествовати професионалци и стручни људи, као што је то било и у првој представи „Триптих о радницима“, која је од позоришних критичара сврстана на листу пет најбољих представа урађених у Србији претходне године. Ускоро ћемо организовати конференцију за медије и обавестити јавност о даљим плановима. Радимо стрпљиво, плански, стручно и максимално посвећно и одговорно, а резултати свега ће временом бити јасно видљиви – поручио је глумац Братислав Јанковић, управник Градског позоришта у Чачку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.