Aktuelno Društvo

ДА СЕ АГОНИЈА КОНАЧНО ЗАВРШИ

САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА МНРО ПОВОДОМ (НЕ)ИЗБОРА ДИРЕКТОРА “ЗРАЧКА”

ДА СЕ АГОНИЈА КОНАЧНО ЗАВРШИ

Поводом дешавања око избора директора Установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак“, по други пут се за месец дана огласило Удружење  за  помоћ  ментално  недовољно  развијеним особама  Чачак (МНРО). Седница Управног одбора МНРО одржана је 28. марта и саопштење овог Удружења преносимо у целости:

“Као Удружење, које се по својој мисији бори за права и бољи положај у друштву особа рођених са тешкоћама у развоју, али и њихових породица, у обавези смо да по други пут у последњих месец дана кажемо свој суд о агонији у избору новог директора Установе “Зрачак“, агонији којој се не назире никакав крај.

Као прво, нисмо никада ни слутили да ћемо доћи у ову ситуацију, да се саопштењима за јавност боримо за права наше деце и њихов положај у друштву. Сматрамо, пре свега, да атмосферу медијских и политичких препирки, која траје већ четврти месец, овај град није заслужио, а још мање породице корисника Установе „Зрачак“, које са огромном стрепњом прате сва дешавања.

Овим саопштењем желимо да станемо у заштиту наше деце, али и саме Установе „Зрачак“, коју сматрамо нашом другом кућом! Уместо коначних одлука, пре свега од стране Градске управе Чачка добили смо продужетак агоније и неизвесности. Уместо да коначно видимо крај овој ситуацији, добили смо гомилу неодговорних коментара, како од стране власти, тако и опозиције у нашем граду и свеопшту параду „уздржаности“, поготову на последњој седници Скупштине града.

Наравно, и овог пута тражимо да се цела ситуација коначно заврши, уз пуно поштовање закона и са избором кандидата, који ће по својој стручности и кредибилитету дати најбољи одговор циљевима постојања Установе “Зрачак“.

Као и прошлог пута, јасно истичемо да смо ми неполитичка невладина организација и да се не стављамо ни на чију страну, као и то да не фаворизујемо нити једног кандидата! Такође, свесни смо да ће и након овог саопштења по медијским порталима уследити лавина коментара, понајвише од стране оних који нису никада ни прошли улицом, у којој се налази сама Установа „Зрачак“ и који, вероветно, и не знају звог чега је ова установа основана 2013, а још мање знају о изазовима и борби коју породице деце рођене са тешкоћама у развоју воде свакога дана!

Како год, ми од наше деце нећемо никада одустати, ми смо они који на то једноставно немају право. Установа „Зрачак“ је за многе од нас нешто попут друге куће и  искрено се надамо да ће се ова агонија коначно заваршити!

Ових дана тражићемо састанак са градоначелником Милуном Тодоровићем и покушати да добијемо конкретне одговоре на тренутну ситуацију.

Искрено се надамо да је ово последњи пут да се јавности обраћамо на овај начин и да ћемо сви заједно коначно одахнути када је ова тема у питању.”

Приредила: В. Т.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.