Aktuelno

ДВА ПРИЗНАЊА ЗА ПЧЕЛИЦУ

Издавачка кући из Чачка награђена за издавачку продукцију

ДВА ПРИЗНАЊА ЗА ПЧЕЛИЦУ

На годишњој листи најбољих стрип-издања у Србији у 2018. години, коју је објавио недељник НИН, стрипови „Сат” у издању Пчелице, „До пакла и назад” и „Линије фронта”.

Са јубиларног XX Салона књиге и графике, који се одржава у Пироту, јуче је стигла још једна награда за „Пчелицу“ – Шара, награда за естетско-технолошки третман књига које објављује.

Стрип „Сат”, вишегодишњи подухват ауторског тима који су предводили сценариста Драган Лазаревић де Лазаре и илустратор Вујадин Радовановић Вуја, завршен је објављивањем у Издавачкој кући „Пчелица“, у години обележавања стогодишњице пробоја Солунског фронта. Ово је већ друго признање за стрип „Сат”, који је на 63. Међународном сајму књига у Београду прошле године понео титулу најбољег стрип-издања Сајма. Стрип „Сат” посвећен је великој националној трагедији Првог светског рата, али приказан је и као лична и породична трагедија. Управо је то и био мотив сценаристе за писање дела овакве тематике. Насупрот тој трагичности, дело је својим порукама окренуто светлости, вери и будућности.

У Пироту је „Пчелица“ већ годинама један од најпризнатијих издавача и вишеструки добитник награда у свим категоријама, али свако ново признање представља посебно задовољство.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.