Aktuelno

За дечији и школски спорт

Развој и улагање у спорт биле су незаобилазне теме на данашњем сусрету спортских новинара са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем и његовим помоћником Владаном Милићем. Градско руководство генерално је задовољно извештавањем овдашњих јавних гласила. Већа пажња једино би требало да буде посвећена дечјем и школском спорту.

– Посветићемо се и ми више деци и младима и њиховом спортском развоју. Никако не смемо заборавити ни децу са посебним потребама. Нећемо занемарити ни професионалце. Настојаћемо да пружимо задовољавајући третман нашим водећим клубовима ФК и КК Борац. Надамо се да ће и њихови резултати бити на задовољавајућем нивоу – изјавио је Владан Милић. Он је подсетио  да у Чачку има 140 спортских клубова. За њих је ове године из градског буџета издвојено више од 50 милиона динара.

Милић је најавио и да би у фебруару требало да буде одржана Скупштина ФК Борац.

– Надам се да ћемо до краја јануара одржати припремне састанке, а у фебруару Скупштину. Изабраћемо нови скупштински састав и Управни одбор.

 

Кошаркашки клуб Борац доста добро функционише, има и прави УО. У плану је реконструкција хале. Градско руководство ће, у сарадњи са спонзорима, подржати тај подухват да би Борац 2018. равноправно конкурисао за учешће у АБА лиги.

На данашњем сусрету са спортским новинарима градоначелник је најавио и да би Чачак 2017. требало да добије Кућу спорта.

Некадашњим фудбалерима, Милуну Тодоровићу и Владану Милићу, председник Удружења спортских новинара Чачка Александар Стефановић уручио је статуе које подсећају на спорт којим су се некада бавили.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.