Изложба ”Диносауруси-авантуре малог Дина“ до 24. априла

Dino-1Изложба и промоција специјализованог програма ”Диносауруси-авантуре малог Дина“ Предшколске установе „Моје детињство“

 

У оквиру рада на реализацији специјализованог програма из области науке, 12.априла 2017.г. у просторијама галерије Народног музеја Чачак, отворена је изложба под називом “Диносауруси-авантуре малог Дина“.  Изложба представља ретроспективу програма који је реализован у периоду од октобра до априла 2017. године за децу узраста од 3,5 до 5 година у вртићу Полетарац.

Догађај је уједно био прилика за децу да се испробају и у улогама водитеља програма, као и да уживају у слављењу учења и да га поделе са њима значајним одраслима, члановима својих породица, али и представницима града: помоћник градоначелника за друштвену делатност, секретар Скупштине града, начелница градске управе, сарадници из Дома културе, запослени из предшколске установе, основних школа и представници медијских кућа.

Dino-2У припреми и организацији изложбе и промотивних  активности, учестовали су реализатори програма: сарадници из музеја-палеонтолог Биљана Чкоњевић са конзерватором Слободаном Богојевићем, као и васпитачи  Снежана Ковић и Јелена Шушњар уз подршку психолога Тање Спасовић.

Изложба ће бити отворена до 24. априла 2017. године.

Програм је имао за циљ стимулисање целовитог развоја деце, али и пружање подршке за развој посебних склоности и интересовања у складу са психофизичким могућностима деце. У фокусу програма био је рад на испољавању креативности и имагинацији код деце, обликовању и истраживању емоција, развијању активности и грађењу значења, који проистиче из особености подручија а све кроз критичко размишљање и делења са другом децом и одраслима у нашем граду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.