Kultura

Одржана хуманитарна трибина на којој је промовисана фондација ,,Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић”

Хуманитарна трибина на којој је промовисана фондација ,,Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић” одржана у Чачку

На трибини одржаној у великој сали Дома културе у Чачку истакнути неурохирург проф. др Даница Грујичић промовисала је недавно основану фондацију, која носи њено име ,,Заједно за младе“. Трибина је уједно означила почетак хуманитарне акције у трајању од шест недеља, у оквиру које ће се прикупљати новац за обнављање истурених одељења ОШ ,,Татомир Анђелић“ у Катрзи и Остри.

,, Новац који прикупимо биће искоришћен за обнову школе и, уколико преостане новца, њено техничко опремање.Живимо у 21. веку, свака школа мора да има рачунаре, без обзира на то да ли је градска или сеоска.” – рекао је представник фондације ,,Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ Радован Новаковић.

Фондација је основана у новембру прошле године на предлог студената Универзитета у Крагујевцу, са циљем стипендирања младих талената у основним и средњим школама, као и на факултетима, којима недостају финансијска средства, а постижу изванредне резултате у својим областима.

,,Морамо наћи начина да, без обзира на све тешкоће, на мале плате, на лоше социјалне услове, преко оваквих фондација помогнемо оне који треба да нас вуку напред. Видећемо какве ће бити њихове идеје, можда ће они имати решење за све наше проблеме.” – истакла је др Даница Грујичић, угледни неурохирург и професор београдског Медицинског факултета.

Обнављање истурених одељења ОШ ,,Татомир Анђелић” прва је у низу акција фондације Заједно за младе, а биће окончана за шест седмица, хуманитарном недељом у организацији студената Факултета техничких наука у Чачку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.