Aktuelno

Позив за најхрабрије!

У јеку су припреме за организацију четрнаестог пливања за Часни крст на Градској плажи у Чачку. Одважни момци и девојке ће четрнаесту годину за редом запливати хладном водом Западне Мораве, у настојањима да пригрле Часни крст. У петак, 19.јануара, на Богојављење, центар свих збивања у нашем граду ће бити на Градској плажи, која ће за ову прилику бити посебно припремљена за верујемо бројне гледаоце и учеснике.

Архива, Богојављење 2008. Фото: Драган Тодоровић

“У току су припреме, јер жеља свих је да ова већ традиционална манифестација протекне на најбољи могући начин. Све припремне радње су у пуном јеку, тако да не сумњам да ћемо Богојављење дочекати потпуно спремни. На градској плажи ће бити постављена велика трибина за гледаоце, уз већ традиционалне рампе за пливаче и свечану бину. И Богојављенска академија која ће бити одржана у 19 часова у Дому културе ће ове године имати изузетно богат програм. Очекујемо велики број учесника и још једно пливање за Часни крст у Чачку о коме ће се причати“, рекао је вд директора СЦ Младост Милош Стеванић.

Заинтересовани пливачи се могу пријавити у просторијама СЦ Младост или путем телефона 064 641 27 85. Сви ће бити подвргнути обавезном лекарском прегледу након кога ће добити дозволу за пливање.

Архива, Бојгојављење 2008. Фото: Драган Тодоровић

Уз Спортски центар Младост, организатори традиционалног пливања за Часни крст су Народни музеј и Дом културе. Манифестација ће бити одржана под покровитељством Града Чачка, уз благослов цркве Светог Вазнесења Господњег.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.