Društvo

Позив за учешће на тродневном „Буди мушко“ тренингу о родно заснованом насиљу!

 17156106_608775189321446_3668555681173543890_n
Позив за учешће на тродневном „Буди мушко“ тренингу о родно заснованом насиљу!

Ко може да учествује?
– младићи узраста од 14 до 19 година

Kада?
– од 30. марта до 1. априла 2017. године

Где?
– у Омладинском клубу у Чачку

Ко је организатор?
– Центар Е8 и Канцеларија за младе Чачак организују тренинг о темама насиља и родно заснованог насиља и овом приликом позивају све заинтересоване ученике, да се пријаве за учешће на тренингу.

Нешто више о тренингу…
– Овакви тренинзи представљају интерактивне обуке које се организују у неформалном окружењу коришћењем метода вршњачке едукације. Тренинг се састоји од едукативних радионица које се баве темама као што су: насиље, род и пол, родне улоге, сексуално насиље, етикетирање, моћ и односи, изражавање властитих осећања и друге. Ригидне родне улоге и друштвене норме често идеализују различите форме понашања које доводе младе у ризик, те је увођење родних улога у приступ превенцији насиља међу младима важно јер показује да је насилно понашање стечено и да се стога може променити.
Искусни тренери Центра Е8 ће водити тренинг, након чега група учесника формира „Буди Мушко“ клуб на локалу који ће осмишљавати, планирати и реализовати јавне акције које имају за циљ даље ширење и промовисање наших основних вредности, идеја и порука о борби против насиља, родној равноправности и здравим стиловима живота.

Како се пријавити?
Попуњену пријаву (пријаву можете затражити путем поруке на овој страници, путем е-адресе kzm.cacak.ler@gmail.com или лично у КЗМ), послати на е-адресу kzm.cacak.ler@gmail.com, путем поруке на Facebook страници Канцеларије за младе или доћи лично у Канцеларију.
Рок за пријаву је 24. март 2017. год.

Канцеларијa за младе

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.