Поклони за срећан почетак школске године

Министар просвете Младен Шарчевић посетио је данас, заједно са председницом Народне скупштине Мајом Гојковић и секретаром за образовање Војводине Зораном Милошевићем, Основну школу „22. децембар“ у Доњој Трепчи. Прваци и сви остали ученици добили су нове школске торбе и рачунаре.

– Министар ће делима да потврди своје речи да ће сва деца имати исте услове и образовање, без обзира на то да ли живе у Београду, Новом Саду, Мајданпеку, где је јутрос био са председником Србије Александром Вучићем, или овде у Доњој Трепчи. Важно је да ову дивну и паметну децу образујемо на прави начин да би села у Србији једнога дана била као у Швајцарској и да би опстала. Напредак државе се не огледа само у развоју градова – изјавила је Маја Гојковић.

Летос је опремљено и обновљено скоро 400 школа широм Србије. Појединачно је у сваку уложено више од 1.200.000 евра, Коришћена су средства европских фондова, градова и општина, Министарства просвете, Канцеларије за улагања. Шарчевић је подсетио да 2018. следи велика промена образовног система. Ова година је преломна и припремна за реформе које следе, а њих неће бити само у информатичком описмењавању и усавршавању.

– Најављено је и повећање плата у просвети. Очекујемо разговоре са Међународним монетарним фондом и Министарством финансија. Битно је да ли ће примања у просвети бити изједначена са осталим делатностима. Тај јаз је приметан и изражен последњих седам, осам година. Почела је и рационализација. Предузимамо све мере које ће сачувати запослене, нико неће остати без посла. Требало би да примимо бар 900 нових људи – најавио је Младен Шарчевић.

Основна школа у Доњој Трепчи има 83 ученика. У матичној школи и издвојеним одељењима у Горњој Трепчи и Станчићима ове године је уписано деветоро првака.

Крајем октобра школа „22. децембар“ слави велики јубилеј – 120 година постојања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.