Aktuelno Društvo

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „МАЈ – МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ“

Данас је почела манифестација „Мај – месец математике“ коју организује Центар за стручно усавршавање Чачак у свом Научном клубу.
Данас у 12 часова у Научном клубу Центра за стручно усавршавање, организована је радионица за децу од првог до четвртог разреда, карактеристичног назива „Математичке заврзламе“, коју је водила Јасминка Марић Глишовић, учитељица ОШ „Вук Караџић“ из Чачка.

Вечерас у 18 часова планирана је и трибина „Математичке основе заштите тајности и интегритета података“ коју реализује др Душко Парезановић, директор Гимназије из Ивањице и мр Драган Видаковић, професор Гимназије из Ивањице.
– На овај начин се укључујемо у Национални пројекат Центра за промоцију науке из Београда. Планирано је да од 9. до 15. маја имамо различите активности за децу и одрасле. Биће ту математичких заврзлама, радионица, задатака за даровите, трибина за одрасле. Поред наставника из ОШ „Вук Караџић“ из Чачка, ОШ „Свети Сава“ из Чачка, Гимназије из Ивањице, полазника Републичког центра за таленте из Чачка, учешће ће узети и професори Математичког факултета и Математичке гимназије из Београда – рекла је Горица Поповић, директорка Центра за стручно усавршавање, додајући да овај пројекат подразумева развијање љубави и интересовања према математици, као и неговање култа знања и правих животних вредности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.