Društvo

Пријави се и буди део програма “Прошлост се наставља”

Пријави се и буди део програма “Прошлост се наставља”

Иницијатива младих за људска права те позива да се пријавиш за учешће на програму “Прошлост се наставља”. Програм “Прошлост се наставља” је једногодишњи програм који ће се састојати  из 3 фазе и намењен је свим младим људима из региона који имају између 18 и 23 године. Програм почиње конференцијом под називом „Бring Your Own History”/“Донеси своју историју” која ће бити одржана у Београду, 28-31.3.2018. године.

Конференција представља прву фазу програма у којој ће учествовати 120 младих људи из Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Косова са циљем да представе доминантне наративе те да кроз предавања о историјском дијалогу стекну нова знања и искуства, како би критички сагледали свој контекст и перспективу, али и перспективе других. Овај догађај ће уједно бити једно од највећих окупљања младих из региона у Београду.

Програм “Прошлост се наставља” нуди ти прилику да направиш генерацијски искорак и да заједно са младима из региона учествујеш у стварању новог погледа на прошлост која нас је до сада раздвајала. Овај програм ти такође отвара могућност да постанеш један/а од аутора/ки публикације ”Заједнички наративи’’.

Придружи се тиму који ће чинити више од 100 младих људи из пет држава!

Више информација о целокупном програму можеш пронаћи овде.

Сви заинтересовани се могу пријавити тако што ће нам на мејл konkurs@yihr.org послати:

  • биографију (ЦВ)
  • мотивационо писмо (до 300 речи)

Рок за пријаве је 18.3.2018. Уколико су ваше пријаве успешне бићете контактирани 19.3.2018.

За учешће на програм пожељно је основно познавање енглеског језика. Молимо све кандидате и кандидаткиње да нам у својој пријави напомену који ниво познавања енглеског језика поседују. Позив се односи на младе из Србије а сва питања у вези са програмом можете послати на мејл: sofija@yihr.org

*Сви трошкови учешћа на програму (пут, смештај, храна) биће покривени од стране организатора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.