Kultura

Промоција књиге „Ивањичани у слици и причи”

Emilija-visnjic-263x375У оквиру манифестације „Штампана реч 2016” коју организује Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” из Чачка биће представљена књига „Ивањичани у слици и причи” наше суграђанке Емилије Вишњић. Књига о знаменитим Ивањичанима појавила се крајем 2016. године, а обрађује тридесетак прича о „великим људима из мале вароши” међу којима су угледни трговци, градитељи, народни посланици, лекари, учитељи, професори, научници, спортисти итд. Неке од њих је живот одвео далеко од родног краја и завичајне вароши, а неке је судбина довела у моравички крај да ту остану заувек.

 

Богата грађа за књигу „Ивањичани у слици и причи” обухватила је животописе, фото-документацију и  исповести које су са разних страна осветлиле животе и дела славних Ивањичана, а коју је неколико година  истраживала, сабирала и објављивала новинар Емилија Вишњић у рубрици „Из породичних албума“ у „Чачанском гласу“.

 

О књизи ће говорити: Данијела Ковачевић Микић, професор књижевности и Емилија Вишњић, аутор. Програм води Милица Баковић, а одломке читају Маријана Лазић и Љубиша Ћирковић. Промоција ће се одржати у уторак, 21. фебруара 2017. године у 18,30 часова у простору Галерије Народног музеја.

Извор: Градска библиотека

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.