Kultura

РОЗАЛИНДА СА МОРАВЕ!

БРИЉАНТАН ДЕБИ НАШЕ МЛАДЕ ЗЕМЉАКИЊЕ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

Биљана Јовановић у Штраусовом “Слепом мишу” одушевила и публику и критику

И професорка Катарина Јовановић, најзаслужнија за муњевити успон наше земљакиње, остала је без речи после бриљантног дебитантског наступа Чачанке Биљане Јовановић, која се публици Народног позоришта у Београду представила у улози Розалинде у Штраусовом “Слепом мишу”.

Биљана Јовановић, пред излазак на сцену

“Осећам потребу да се захвалим космосу, Биљаниној породици, руководству Оперског студија и директорки Опере Народног позоришта што су дали прилику девојци која ће постати одлична, можда и велика певачица!”, написала је Катарина на свом Фејсбук профилу.

Шта рећи после овакве похвале? У ове речи стало је све што је публика имала прилике да види тог 22. децембра од девојке која је, помало неочекивано, “ускочила” у главну улогу, на одушевљење оних који немају често прилику да виде нова лица на сцени, поготово такав раскошан таленат магистра оперског певања, већ дуго познатог пробирљивој, али не и најширој публици.

– Хвала Софији Пижурици на оваквој прилици и веровању у мене, а професорима Ивани Драгутиновић Маричић и Андреји Маричић на пренесеном знању и безусловној подршци! Наравно, хвала мојој породици на огромној љубави и енергији, као и пријатељима и колегама који су били ту да ме подрже – рекла је звезда вечери.

На њене речи се надовезала и професорка Катарина, у шали рекавши да није ни сањала “у шта ће да израсти та мала овница из Чачка”.

У разговору за “Чачански глас” Биљана, наравно, не заборавља родни град и истиче да је ту завршила основну и средњу школу, а да је велики допринос њеном развоју дала и професорка Драгана Вуковић.

– Она је поставила темеље, све остало је био плод великог рада и упорности, наравно и талента, а бар у томе Чачак не оскудева – рекла нам је Биљана.

М. Ј.

 

НАСТУП СА ДЕЧЈОМ ФИЛХАРМОНИЈОМ

Само неколико дана пре дебија на сцени Народног позоришта, наша земљакиња је наступила на Новогодишњем гала концерту Дечје филхармоније у београдском Сава центру. Према речима организатора, “Нова 2019. година није могла ни да пожели лепши дочек од овог који су јој приредили наши млади музичари под диригентског палицом професора, маестра Љубише Јовановића”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.