Društvo

СВЕЧАНА СЕДНИЦА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ЧАЧКА

ПОМОЋ И ПОГОДНОСТИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

Руководство и чланови Удружења пензионера Града Чачка обележили су свој дан Видовдан, Свечаном скупштином, која је одржана нешто раније, у понедељак, 25. јуна. Свечаности су, осим представника градског руководства и јавних установа и институција, присуствовали велики број гостију и званица, не само из Чачка, већ и многих сродних удружења Моравичког округа, али и других градова Србије – Ниша, Куршумлије, Врњачке Бање, Смедерева, Београда…

Миладин Савић, председник Удружења пензионера Чачка, подсетио је да ова организације постоји од 1946. године, а прве просторије купљене су од чланарине у Улици цара Лазара. На територији Чачка данас је 28.872 пензионера, од чега је у Удружење пензионера учлањено 10.420. Савић је рекао да најстарији суграђани кроз ово удружење остварују бројне погодности и помоћ. Поред бројних дружења на забавама и путовањима, пензионери могу остварити право на повлашћене карте за превоз, позајмице, на бесплатан одлазак у српске бање, а преко Удружења по повољним условима могу обезбедити огрев и зимницу…

– Прошле године на територији Чачка отворено је седам клубова за пензионере, у којима ради осам секција, све у циљу да им старост буде лепша. Ове године од 960 пријављених, 237 Чачана је остварило право на бање, 107 могу користити ваучере у одмаралишту у Врњачкој Бањи, а неки и на Златибору… У септембру планирамо да одржимо још једну ванредну седницу Скупштине, а говорићемо о томе на који начин можемо још да помогнемо онима који имају веома мале пензије – рекао је Савић.

Нада Ниџовић, председник Управног одбора пензионера Љубић кеја, рекла је да је овај део Удружења, са око хиљаду чланова, један је од најбројнијих у Чачку.

– У клубу су свакодневна дружења, посебно много долазе они који живе сами. Одлазимо и код оних који су болесни и усамљени, однесемо шта им је потребно… – рекла је Нада, која сматра да је велики проблем што су се пензионери у нашем граду поделили, уместо да заједно решавају проблеме.

На почетку седнице минутом ћутања присутни су одали почаст преминулим члановима.

В. Т.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.