Kultura

Филмски програм Дома културе: „КАД БУДЕМ МРТАВ И БЕО“

КАД БУДЕМ МРТАВ И БЕО
Југославија, 1967, 79 мин

„КАД БУДЕМ МРТАВ И БЕО“ У ДОМУ КУЛТУРЕ ЧАЧАК
Култни филм црног таласа у новом руху

Култно остварење црног таласа „Кад будем мртав и бео“, други дигитално рестаурирани филм у оквиру пројекта „Вип Кинотека“, биће приказан у понедељак, 26. фебруара, у Дому културе Чачак, у 20 часова. Љубитељи домаће кинематографије имаће прилику да бесплатно уживају у филмском остварењу у коме је Драган Николић остварио једну од својих животних улога у друштву Ружице Сокић, Милоша Алигрудића, Даре Чаленић и других прослављених имена српског филма.
Филм, у продукцији „Центар филма“, је први пут премијерно приказан крајем 1967. године, а већ наредне године је освојио престижне награде, као што су „Златна арена“ за најбољи филм на Фестивалу југословенског филма у Пули, као и награду за најбољи филм на међународном фестивалу у Карловим Варима.
Један од најзначајнијих наслова црног таласа, након Београда, премијеру је имао на овогодишњем Међународном берлинском филмском фестивалу, захваљујући пројекту „Вип кинотека“. Публика је након 50 година имала прилику да поново погледа ово ремек дело српске кинематографије, у врхунском квалитету слике и тона. Након Београда и Берлина, филм ће бити приказан широм наше земље. До краја године, у оквиру овог пројекта, биће дигитално рестаурирано још осам филмских остварења која су обележила српску и регионалну кинематографију.
Понедељак, 26. фебруар 2018.
Велика сала, у 20:00

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.