Društvo

ЧАЧАНИН ЛУКА РАЈИЧИЋ ОСВАЈА ЕСТРАДУ

ПРАТИО ШАБАНА НА ПОСЛЕДЊЕМ ТЕЛЕВИЗИЈСКОМ ГОСТОВАЊУ

– Са учитељем Мирком Кодићем и касније са својим оркестром свирао на наступима најпознатијих певача народне музике. – Компоновао је и коло за које је Шабан Шаулић требало да отпева песму

Од детињства се Лука дивио хармоникашима који су свирали у кафани његовог оца. Почео је да учи са професором Момчилом Аћимовићем, а онда је на вашару у Великој Моштаници срео познатог хармоникаша Мирка Кодића. Тако је започела њихова сарадња. Лука је тада имао 16 година.

– Годину дана касније имао сам свој “Оркестар Луке Рајичића”. Свирали смо у емисији “Голд” на ТВ Пинк. Последњих шест година сарађивао сам са свим естрадним певачима.  Многима сам и менаxер, Хасану Дудићу, Злати Петровић, Урошу Живковићу… На Хасанов наговор сам почео да компонујем – каже Лука (22).

 

Компоновао је и кола. За једно му је обећао Шабан Шаулић да отпева песму. Али, смрт га је претекла. Својевремено је Шабан отпевао “Развило се коло у авлији” са Мирком Кодићем. Лука је замислио да и његова композиција буде у том стилу.

– Због свега што се издешавало, песму за моје коло ће отпевати Урош Живковић, најтраженија звезда “Гранда”. Требало би да ове године снимим албум. На њему ће бити шест кола. Снимио сам и дует са Мирком Кодићем – наводи Лука.

Осим наступа са познатим певачима, потврда да је добро савладао занат су награде на фестивалима. Пре две године је на Фестивалу УМС (уједињених музичара Србије) освојио награду за најбољи оркестар, а прошле, у Бељини, за “Лукино коло”. Као и сви музичари, Лука са својим оркестром свира и на свадбама, рођенданима и другим весељима.

Обећање за песму за коло пало је неколико дана пре удеса у коме је Шабан настрадао. Лука је са њим учествовао у емисији ТВ “Коперникус”. Било је то последње Шабаново гостовање на телевизији.

– После емисије смо наставили дружење и он је обећао да ће написати песму за моје коло. Част ми је што сам познавао и наступао са Шабаном Шаулићем, великим човеком и певачем. Наставићу да радим са његовим братом Хасаном Дудићем.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.