Aktuelno Društvo

Чланови КЗМ Чачак у Анкари

У оквиру програма „Make the world green“ (Еразмус + програм ЕУ), петоро чланова Канцеларије за младе Чачак је од 2. до 8. априла боравило у Анкари.

Тема пројекта је заштита животне средине и рециклажа, па су учесници имали прилику да посетете Министарство животне средине и урбанизације и упознају се са ресорним министром.

Чачани су заједно са амбасадором Републике Руанде учествовали у акцији пошумљавања и били његови гости у Амбасади.

Претпоследњег дана, учесници пројекта су имали задатак да од рециклажног материјала направе симбол који ће представљати њихову земљу.

  • Одлучили смо да направимо кош, уз помоћ ученика из турских школа, и на тај начин представимо Србију као поносну земљу кошарке, а то нам је била прилика да поменемо тренере и играче из Чачка и Србије, који су допринели развоју кошарке у Турској – објашњавају у КЗМ.

Цео пројектни тим из Анкаре, а нарочито менаџер за међународне односе, Мустафа Арач су похвалили екипу из Србије и најавили да очекују наставак сарадње.

У оквиру пројекта, 35  младих из Турске, Бугарске, Шпаније, Србије, Албаније, БиХ и Македоније је боравило у Тут+рској,  захваљујући сарадњи између организација и општина из поменутих земаља.

Канцеларија за младе Чачак захваљује компанијама „Tomaš elektro“, „Etitex“, „TGK“,“ Alfaco“, „Uniplast“, као и заменци градоначелника Милици Дачић који су омогућили да млади добију авионске карте, односно да путовање буде потпуно бесплатно за учеснике. Поменуте компаније су КЗМ позајмиле новац за карте, који је касније рефундиран.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.