Društvo Obrazovanje Projekti

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ ВРТИЋА У ЧАЧКУ!

Министарство просвете финансираће изградњу још три нова вртића у оквиру Пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” – у Александровцу, Чачку и Пријепољу, најавио је данас у Влади Републике министар просвете Бранко Ружић.

У циљу реализације пројеката министар просвете Бранко Ружић потписао јеспоразуме о сарадњи са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем, председником општине Александровац Мирком Михајловићем и председником општине Пријепоље Драгом Попадићем.

„Министарство просвете наставља са имплементацијом политике која има за циљ повећање обухвата деце системом предшколског васпитања и образовања. Данашњим потписивањем споразума о изградњи три нова вртића стварамо услове за пријем у систем предшколског васпитања и образовања још 500 малишана. Овим дајемо конкретну подршку локалној самоуправи, односно локалној заједници, грађанима и грађанкама у тим срединама“, изјавио је министар Бранко Ружић.

За изградњу новог вртића у Чачку издвојено је преко 110 милиона динара, простираће се на око 1200м2 и обезбедиће 120 нових места за малишане који ће бити подељени у шест група.

„Уз велику подршку Владе Републике Србије, најзад ћемо моћи да се похвалимо још једним вртићем у нашем граду, који ће припадати Предшколској установи „Моје детињство“. Градићемо потпуно нови објекат у Заблаћу, у коме ће бити места за 120 малишана. Овај вртић ће моћи да похађају деца из Заблаћа, Јежевице, Виљуше, Балуге, Вапе, Мршинаца и околних села. Управо жеља локалне самоуправе јесте да деца са сеоског и градског подручја имају исте услове и у вртићима, и у школама. Оно што чинимо за наше најмлађе суграђане је наш највећи понос, а ово је само још једна у низу активности градске власти за боље услове за сву децу у нашем граду“, изјавио је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, осим проширења капацитета предшколских установа, посебну пажњу посвећује и унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење Нових основа програма, као и знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за васпитаче. Битан аспект програма је и инклузија деце од најранијег узраста.

Извор: Јована Мачужић, представник консултанта на Пројекту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.