Društvo Grad

EDUKATIVNTIVNI PROGRAM IZ OBLASTI VOĆARSTVA

edukativni_pInstitut za voćarstvo, Čačak i Grad Čačak organizuju Seminar iz oblasti voćarstva u okviru Edukativnog programa koji se realizuju kao podrška sprovođenju politike poljoprivrednog razvoja na teritoriji Grada Čačka. Edukativnim programom su predviđene prezentacije prilagođene različitim ciljnim grupama, stručna predavanja i praktične radionice u laboratorijama Instituta, kao i u demonstracionim zasadima Instituta i kod poljoprivrednih proizvođača.

Seminar iz oblasti voćarstva za polaznike kojima voćarstvo predstavlja dodatnu delatnost ili nameravaju da se time bave, organizuje se 14. jula 2017. godine, u svečanoj sali Instituta za voćarstvo, Čačak, sa početkom u 10 časova.

Na seminaru će se diskutovati o značaju pravilnog odabira lokaliteta, sortimenta, savremenih tehnologija zasnivanja i nege zasada, kao i o ekonomskoj opravdanosti gajenja jabučastih, koštičavih, jezgrastih i jagodastih vrsta voćaka. Predavanja će biti posvećena vrstama voćaka koje su najznačajnije za voćarsku proizvodnju Republike Srbije – jabuka, šljiva, kajsija, trešnja i višnja, orah, leska, jagoda, malina i kupina.

Institut za voćarstvo, Čačak i Grad Čačak pozivaju nezaposlene, voćare-amatere, hobiste, penzionere, kao i sve zainteresovane da prisustvuju seminaru, na obostrano zadovoljstvo i korist!

Ostavite odgovor