У недељу, 3. августа, у Вујетинцима одржава се манифестација „Бунгур – срце на камену”. Централи део манифестације биће такмичење у кувању бунгура, старог српског јела – куване пшенице ломљеног зрна. Посетиоци ће имати прилику да уживају и у културно-музичком програму, у спелту игре, песме и звука хармонике, али и укусима старих српских јела.

Током прве недеље августа од 2016. године, у Вујетинцима се одржава ова гастрономска манифестација која чува дух и традицију српске кухиње.
Бунгур је једно од најстаријих српских јела које је, нажалост, временом потпуно нестало са наших трпеза. Некада се највише припремало у селима око Западне Мораве и сматрало се да се по укусу и квалитету може служити и на царским дворовима, али и на трпезама највећих сиромаха. Бунгур је изузетно здраво јело које се прави од пшенице уз додатак меса, врло је издашно а припремало се и служило за славе, мобе, свадбе.
Организатори манифестације су Центра за неговање традиције и Удружења жена „Вујетинчанке”, а покровитељ је Град Чачак.
Центра за неговање традиције