Društvo

24. VELIKA PLANINSKA TRKA NA STAZAMA KABLARA I OVČARA

U subotu, 7. septembra, stazama na Ovčaru i Kablaru održava se Velika planinska trka. Ovogodišnja akcija, 24. po redu, je republička i u kalendaru je Planinarskog saveza Srbije. Najavljeni su učesnici iz mnogih gradova Srbije, ali i iz inostranstva.

Organizator, Planinarsko društvo „Kablar“, poziva planinare, rekreativce i sve druge koji vole prirodu i zdrav način života, da učestvuju u ovoj velikoj akciji i da u što većem broju uživaju u stazama Kablara i Ovčara, sa pogledom na manastire Srpske Svete Gore i čuvene meandre Zapadne Morave. Ljubitelji planinarenja mogu izabrati jednu od tri opcije po planinskim stazama različite težine i dužine do vrhova Kablara i Ovčara, a za one koji više vole da budu na reci, omogućena je jednočasovna vožnja katamaranom kroz najatraktivniju deonicu Ovčarsko-kablarske klisure.

Za sve zainteresovane obezbeđen je polazak iz Čačka, u 7.30 sa platoa ispred železničke stanice. Obavezna je prijava organizatoru, zbog organizacije prevoza i ručka.

Velika planinska trga organizuje se u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Grada Čačka i Turističke organizacije Čačka.

Sve informacije i prijave mogu se slati na mejl adresu pdkablarcacak@gmail.com, a rok za prijavu je petak, 6. septembar, do 15 časova.

V. T.

Planinarske staze Ovčara i Kablara možete pogledati na http://kablar.org.rs/index.php/planinarske-staze-ovcara-i-kablara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.