Sport

Američka banka Saši Turoviću ponudila kredit od 15 miliona dolara za ulazak u FK Sloboda

Srbi iz SAD-a već pregovaraju sa Pižonom Petrovićem!

 

Menadžment američke banke JP Morgan Chase, ponudio je Saši Turoviću, srpskom biznismenu iz Čikaga, kredit od 15.000.000 dolara, kako bi njegov san o preuzimanju FK Sloboda iz Užica, što pre zaživeo! Sve je počelo tako što su čikaško – srpski iseljenici poreklom iz Zapadne Srbije i Šumadije, pre sedam dana održali neformalni, drugarski biznis skup i tom prilikom, kao od šale, prikupili 500.000 dolara. Pomenutu sumu su upotrebili za osnivanje Soccer akademy “Srbo Stamenkovic of Chicago” na čiji novootvoreni račun je automatski leglo pola miliona dolara, što je bio inicijalni, odnosno osnivački kapital. Dolarsko klupko istog trenutka počelo je da se odmotava i hita preko Ovčarsko-Kablarske klisure ka Užicu…

“Ponovo sam se sastao sa mojim prijateljima i poslovnim partnerima koji su rodom uglavnom iz Zapadne Srbije i Šumadije. Pošto su tokom prethodnog druženja jednoglasno pozdravili moju ideju o ulasku u Slobodu, ovoga puta smo svi zajedno prešli s reči na dela i onako, što bismo mi Srbi rekli, s nogu smo skupili 500.000 dolara! Taj novac smo upotrebili za osnivanje fudbalske akademije „Srba Stamenković“, iznosi Saša Turović, uspešni Čačanin u Čikagu, nove detalje „projekta FK Sloboda“.

Sasa Turovic

Posle samo dva dana, čitajući prispelu elektronsku poštu, novi potencijalni prvi čovek užičke Slobode, ostao je bez teksta.

 

“Vidim da mi je stigao mail od JP Morgan Chase koja je jedna od najjačih američkih banki i odmah pomislim da je reč o nekoj njihovoj reklami. Znam da mi nismo uputili nikakav zahtev za kredit. Otvorim poruku i pročitam kako su nam iz vrha menadžmenta ponudili kreditnu liniju u iznosu od 15 miliona dolara. Potpuno sam bio šokiran, međutim, brzo sam se pribrao i shvatio da su tu sumu ispostavili na kontu ličnih kredibiliteta nas osnivača akademije”.

I dok je srpska dijaspora u Čikagu, uz svesrdnu pomoć američkih bankara, odlučna u nameri da stane na čelo posrnulog kluba koji je u zlatna vremena bio ponos Zapadne Srbije, iz Užica se još ne oglašavaju…

“Postavio sam im krajnje jednostavno pitanje koje glasi ‘koliko tačno iznosi dug Slobode i zatražio da potpisom garantuju to’. Evo, strpljivo sa mojim poslovnim prijateljima i ljudima koji bi svoj novac plasirali u rodni kraj, čekam da saznam ima li Sloboda konačnu cenu” , uz uzdah je zaključio Saša Turović.

Ukoliko se sklopi ceo mozaik  i napavi dogovor sa Užičanima Saša Turović ne krije da bi novi strateg Slobode bio zvezdina legenda Vladimir Petrović Pižon. Prvi kontakti su ostvareni i Pižon je, kako kažu iz Čikaga, dao načelni pristanak.

2 thoughts on “Američka banka Saši Turoviću ponudila kredit od 15 miliona dolara za ulazak u FK Sloboda

Оставите одговор