Region

ARLEMM UPRKOS KORONI – DIGITALNE RADIONICE ZA DECU IZ SRBIJE I DIJASPORE

U Arilju je danas u digitalnom formatu počeo edukativni program manifestacije ARLEMM 2020, u kome će učestovati više od stotinu dece iz svih delova Srbije i dijaspore. Program se realizuje zahvaljujući mobilnom internet Telenor mreže. Pod stručnim vođenjem istaknutih profesora, polaznici će svakodnevno, tokom narednih sedam dana, usavršavati znanja i veštine iz ekologije, slikarstva, vajarstva, kreativnog pisanja i umetnosti improvizacije u klasičnoj i džez muzici.

Individualnu digitalnu nastavu vodiće istaknuti pedagozi violine, flaute, klavira i violončela, među kojima su Milutin Mladenović, Natalija Mladenović, Marina Nenadović, Milica i Dragutin Mladenović.

Deca iz Arilja, koja mogu da učestvuju u radionicama putem interneta, na poklon će dobiti kućice za ptice, sadnice stabala i materijale za slikarske radionice, kako bi što kreativnije proveli leto.Radionice će voditi ekolog Zoran Raković, kantautorka Katarina Pejak, pesnik Petar Matović i akademski slikar Aleksandar Mitrović.

ARLEMM je zvanično počeo 14. jula koncertima na Cvetnom trgu u Beogradu i otvaranjem interaktivne multimedijalne izložbe „ARLEMM-Umetnički karavan“, autora Milice Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju posetioci mogu da pogledaju do 2. avgusta.

Manifestacija ARLEMM se već 11 godina realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, Extreme intimo, Telenor fondacije i brojnih donatora i ljubitelja umetnosti.

U umetničkom stvaralaštvu može se uživati  on lajn ARLEMM 2020!

Ča Glas

Foto: Milica Đorđević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.