Kultura

AUSTRIJSКI КRATКI FILMOVI

Petak, 5. februar, Dom kulture Čačak, mala sala u 18 časova.

 ULAZ SLOBODAN

Program savremenih kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova. Realizovan u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom iz Beograda.

КAŠA OD JABUKA

Apfelmus  l  2019  l  7 min.

Režija: Aleksander Gracer 

Retki stanovnici gnezda i dva polarna medveda u mračnoj pećini razgovaraju o egzistencijalnim filozofskim pitanjima života.

BUMERANG

Boomerang  l  2018  l  21 min.

Režija: Кurdvin Ajub 

Mercedes parkiran ispred kuće. Devojka prolazi, prilazi vratima kuće. Vozač se proteže kroz prozor, želi da pođe sa njom. „Odlazi, tata, sramotiš se“. „Volim te“, odgovara otac. Ali Dana se ne koleba. Na putu je za majčinu zabavu, koja se tek preselila u svoj stan nakon razvoda.

DALEKO OD PROŠLOSTI

Eigentlich vergangen  l  2018  l  15 min.

Režija: Nikol Felsterl 

Lični pokušaj rediteljke da se pomiri sa ambivalentnom istorijom svoje bake kao pripadnice manjinske zajednice podunavskih Švaba tokom drugog svetskog rata. Intenzivne scene ove dve žene angažovane na svakodnevnim zadacima isprepletene su fragmentima razgovora i filmskim snimcima iz stare domovine kako bi stvorili odraz neuhvatljivog odnosa naracije i sećanja.

FAVORITI

Favoriten l  2019  l  18 min.

Režija: Martin Monk 

Nakon svađe sa majkom, buntovna Sofija stopira prema jugu u potrazi za ocem koga nikada nije upoznala.

JEDAN DAN SLOBODE

Freigang  l  2019  l  35 min.

Režija: Martin Vinter 

Samohrana majka Kati dobija dnevni dopust iz zatvora i pronalazi svog trogodišnjeg sina, koji živi sa njenom Prinuđena je da pronađe način da mu omogući bolju budućnost, dok vreme nije na njenoj strani, jer mora da se vrati u zatvor u šest sati.

ANIMISTICA

Animistica  l  2018  l  6:50

Režija: Niki Šuster 

Rediteljka hrabro uranja u mrak, uživa u njegovoj jezivosti i slavi sjaj propadanja: Kaleidoskop ekologije u svoj svojoj užasnoj lepoti.

ITALIJA I (OVO JE) VODA

Italy & (This IS) Water  l  2019 l  5:27  

Režija: Joan Gavriel, Anja Franciska Plašg 

Jedan dan: od nežne zore do najtamnije noći. Jedan od mnogo dana koji tek predstoje? Najverovatnije je poslednji. Dugi oproštaj od života koji nam je vremenom postao drag. Vodi ka skoku u novu realnost, u novo stanje svesti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.