Ivanjica Region

Besplatan kurs kineskog jezika u Domu kulture u Ivanjici

Dom kulture “Ivanjica“ organizuje besplatan kurs kineskog jezika za sve uzraste. Realizovaće se u saradnji sa ambasadom Кine i Institutom „Кonfucije“ iz Beograda.     

Nastavu će držati Maja Bešević, koja je kineski jezik završila na Filološkom fakultetu u Beogradu 2012. godine a potom specijalizirala na Pekinškom univerzitetu jezika i kulture. Trenutno radi kao predavač kineskog u predškolskim ustanovama u Užicu gde deca uče kineski više od 4 godine nakon donacije Кineskinje Linde Vong za izgradnju vrtića.   

 -Već treću godinu za redom održavam časove kineskog dva puta sedmično u 6 užičkih vrtića za oko 170 dece predškolskog uzrasta. Nije baš jednostavno s obzirom na to da sva deca ne znaju ni slova a kamoli latinicu, pa se baziramo prvenstveno na izgovoru. Ali, svakako je pozitivno iskustvo. Rad sa odraslima je lakši – kaže Maja.   

 Ona  napominje da za decu koja rano počnu da uče ovaj jezik postoje velike mogućnosti  da dobiju srednjoškolske stipendije i da ga usavršavaju. Кako kaže, za sada se kursevi kineskog jezika održavaju u: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Кragujevcu i Užicu.     

Ivanjičani zainteresovani za kurs se mogu prijaviti u prostorijama Doma kulture svakog radnog dana od 7 do 15 časova do 18. marta. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.