Društvo

Библиотека храма Вазнесења Господњег располаже са скоро 4.000 наслова књига

Извор: Храм Вазнесења Господњег

Велики Честертон је рекао да је „соба без књига као тело без душе“.

Библиотека храма Вазнесења Господњег је велико тело, богато књигама… Располажемо са готово 4.000 наслова књига; поседујемо ретке књиге, богослужбене књиге, часописе… Једина смо библиотека у окружењу која има богат духовни и теолошки фундус књига.

Али, да би библиотека опстала оваквом каква јесте сада потребна нам је Ваша помоћ. Наиме, овај број књига био би увелико већи и квалитетнији када би биле враћене књиге од стране читаоца који књиге нису вратили по 4, 5 година, па и више. Молимо Вас ако код куће имате књиге које су позајмљене из библиотеке да их вратите и омогућите да их прочитају и други. Не постоји никаква „казна“, ако желите књиге можете оставити и у нашој продавници, само напомените да је за библиотеку. Благо књиге управо јесте у томе што је доступна свакоме. Омогућите и другима да уживају у писаној речи и да обогаћују своју душу!

Помозите црквеној библиотеци донирајући књиге које ће наставити да постоје и да служе генерацијама других. Свака донирана књига уписује се у књигу ктитора библиотеке. Овако чините врло и племенито дело, омогућавате људима да читају!

Иако располажемо претежно теолошком литературом, поседујемо и класике светске књижевности и мноштво квалитетних књига који заслужују своје место у црквеној библиотеци.

Билиотека храма Вазнесења Господњег ради недељом после Свете Литургије, осим ако у недељу пада велики празник.

Чланарина је бесплатна!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.