Borac
Sport

BORAC BEZ SREĆE U ZAVRŠNICI: Borac – Partizan 73 – 76 (37 – 39)

BORAC BEZ SREĆE U ZAVRŠNICI

 Promašajem Marka Marinovića tri sekunde pre kraja utakmice, Partizan je izbegao produžetak u 12. kolu Super lige u prepunoj hali kraj Morave.

Borac – Partizan 73 – 76 (37 – 39)

 Piše: Dušan Darijević

 

18077070_10155151342253363_1978596751606560423_oPuno uzbuđenja u nedelju 28. maja pored Morave. Kako se utakmica bližila kraju, adrenalin je rastao kod tri hiljade prisutnih gledalaca, ali i kod igrača na terenu. Uzbuđenje je bilo veliko, nervoza takodje, a dvojicu Borčevih navijača je zbog vređanja sudije obezbeđenje izvelo napolje.

Na neki način, Borcu su u završnici presudila i promašena slobodna bacanja, kao i na mnogo drugih utakmica do sada. Poslednji napad, tri sekunde do kraja, Marinović za tri poena maši pri rezultatu 76 – 79 i kraj. Ostala je sumnja da je Marinovića faulirao Hečer pri šutu za tri poena, ali sudije nisu videle tako stvari na terenu.

Pođimo redom. Obezbeđenje na ulazu oduzima i hemjske olovke, ne znam zbog čega, valjda je pisanje u ovoj zemlji najopasnija rabota, malo šale nije na odmet. U hali ključa sat pre utakmice. U potpunosti ispunjena leva strana tribina, na desnoj žandarmerija obezbeđuje deo tribina za Partizanove navijače. Ostali delovi hale se polako ispunjavaju do početka utakmice u 19 časova. Na zagrevanju aplauz i za Partizanove igrače i trenera Džikića.

Borac počinje furiozno, uz odličnu igru oporavljenog Milovanovića. Kraj prve četvrtine i 19 – 17 za Borac. Partizan dodaje gas ulaskom kapitena Veličkovića, još uvek „rovitog“. Partizan prelazi u prednost koju čuva do kraja utakmice. Mora se priznati da Partizanovi spoljni igrači, pre svega Marinković, ali i Pot i Ratkovca prave niz grešaka, Borac to donekle koristi i drži priključak. Partizanova prednost je u solidnoj igri centarske linije: Birčević-Veličković, uz asistenciju Amerikanca Hečera, koji ne nudi svoj maksimum, ali dovoljno da Partizan vod i na poluvremenu 39 – 37.

U hali kraj Morave je nesnosna vrućina i svežina sa reke slabo dopire do preznojenih i „zgužvanih“ gledalaca. Borac se lavovski bori, svoj maksimalni doprinos igri daju razigrani kapiten Marinović i uvek standardni Aleksandar Todorović. Partizan polako povećava prednost u trenutku kad nosioce Borčeve igre stiže umor. Na kraju treće četvrtine Partizan vodi sa 60 – 51.

Igra nije bila preterano lepa, ali je sama završnica donela puno uzbuđenja i nade da Borac može i do pete pobede i prve nad jednim ABA ligašem. Svaki uspešan potez Borca je gromoglasno slavljen, lupalo se po čuvenim limenim pločama, mašila su se slobodna bacanja u odlučujućim trenucima. Borcu ostaje da žali što do pobede nije došao u utakmicama sa sebi ravnima: Spartakom i Vršcem i što je protiv Mege kod kuće dobijenu utakmicu izgubio. Sve u svemu, lepa košarkaška predstava, nadamo se da će Borac u novoj sezoni ipak do višeg ranga takmičenja makar to bila i Druga ABA liga, Čačak to zaslužuje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.