Aktuelno

ČAČAK PRETEKAO ŠVAJCARSKU

 

Ponekad je i to moguće. Na proslavi prvih deset godina rada Auto centra „Manik“ u Čačku predstavljen najnoviji „Audi“ A8, lider u autonomnoj vožnji.

Ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope u čačanskoj poslovnici AC „Manik“ ekskluzivno je prikazan do sada najmoćniji A8. Čačani i ostali gosti videli su ga, 20. oktobra, desetak dana pre nego što će biti predstavljen na švajcarskom tržištu. Najnoviji A8 dostigao je treći stepen autonomne vožnje.

– Ima mogućnost da upravlja do 60 kilometara na dobrim putevima na kojima senzori mogu da registruju sabraćajne trake. Za to vreme vozač može da čita, telefonira, radi na tabletu ili računaru… Ipak, u Srbiji, kao većini drugih zemalja zakonska pravila ne dozvoljavaju takvav vid vožnje, već čovek mora upravljati automobilom, ali „Audi“ ostaje lider u razvoju autonomne vožnje.

Najnoviji model košta oko 160 hiljada evra. Svi modeli sa kvatro pogonom i automatskim menjačem koštaju od 93.600 evra i imaju bogatu opremu. Kod nas kupci za tu cenu dobiju više opreme nego u Nemačkoj. Uskoro će u Srbiji i Čačku biti dostupan najnoviji A8 – nagovestio je Slobodan Pešić, direktor brenda „Audi“ za Srbiju i Crnu Goru.

Proteklih 10 godina u čačanskoj poslovnici prodato je skoro 700 novih „Audi“ vozila. Za prodavca koji nije stacioniran u glavnom gradu, a s obzirom i na ekonomske okolnosti, taj podatak je izuzetan. Menadžeri ističu i da kod nas i u čitavoj Srbiji odrasli članovi mnogih porodica voze „Audi“ automobile. Nove modeli su na tržištu svakih osam godina.

– Imamo ozbiljne klijente koji kupuju svaku novu generaciju naših vozila… Na putu smo da sledeće godine dostignemo prvobitni cilj, 100 prodatih novih automobila godišnje. Posedujemo i ovlašćenu Das WeltAuto licencu za otkup i prodaju korišćenih automobila – navodi Marko Radoičić, generalni direktor AC „Manik“.

Osim brojke od skoro 100 prodatih novih vozila godišnje, „Manik“ beleži i 1.700 obavljenih servisa. Siguran put ka kupcima i povoljan ishod na tržištu osigurava i stalno ulaganje u opremu, alat, uslove rada…

Оставите одговор