Sport

ČAČANSKE GRACIJE OSVETLALE OBRAZ SRPSKE ODBOJKE

U Torinu je od 4. do 6. oktobra održan odbojkaški turnir za pionirke. Osim osam italijanskih i tima “Barcelone“ na njemu je učestvovao i “Borac“ sa svoje tri selekcije. Svaka ekipa je odigrala po šest mečeva, što je bilo izuzetno naporno za ove mlade odbojkašice, ali je predstavljalo i ogromno iskustvo.

Ekspedicija Borca u Torinu

Najjača čačanska selekcija je uspela da se domogne trećeg mesta, što predstavlja izuzetan uspeh, pošto je poznato da su Italijanke neprikosnovene kada su u pitanju mlađe kategorije.

Ekipa koja je osvojila treće mesto

U polufinalu je “Borac“ je izgubio u dramatičnom meču od tima “Vero volley“ sa 2:1, ali je istim rezultatom, u borbi za treće mesto pred punim tribinama, savladana “Libellula“. Uspeh je upotpunjen i izborom  Vanje Gobeljić za najboljeg napadača.

Vanja Gobeljić

-Utisci iz Italije su fantastični. Domaćini, ekipa “Involley“, su se trudili da nam boravak učine ugodnim i nadam se da ćemo imati priliku da im domaćinstvo uzvratimo na našem turniru. Ovom prilikom želim da se zahvalim Gradu Čačku, roditeljima i svima koji su nam na bilo koji način pomogli da odemo na ovaj turnir – rekao je Dejan Jeverica, jedan od trenera u “Borcu“.

Po njegovim rečima, ovakvi turniri su od izuzetnog značaja i u klubu će se potruditi da obezbede učešće na što većem broju inostranih takmičenja. Početkom janura sledi odlazak u Sloveniju. Podsećamo da su mlađe pionirke ove godine u Ljubljani osvojile zlatnu medalju.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.