Obrazovanje

„Cherry on the cake“ – КЗМ на међународном тренингу

У периоду од 26-30. јуна 2018. године одржан је међународни тренинг „Cherry on the cake“ на тему: Омладинска размена у контексту дуготрајног рада са групама младих људи на којем је присуствовао и представник КЗМ Чачак.

Овај тродневни тренинг се бавио многим питањима, као и креативним простором за проналажење одговора у вези различитих аспеката квалитета омладинских размена и њиховог потенцијала за неформално учење у омладинском раду.

Курс истражио изазове које међународно окружење доноси у раду са младима.

Концепт обуке је развијен као средство за систематску подршку организацијама које раде са младима из земаља Ерасмус + Програма и региона Западног Балкана, који већ имају основно разумевање и искуство у Омладинским разменама. Обука је такође била прилика за стварање контаката и изградњу партнерства за будућу сарадњу међу организацијама.

Циљ тренинга је да се продуби разумевање потенцијала и могућности размене младих као средство за неформално учење у дуготрајном раду са младима.

Поред учесника из Србије, на тренингу су учествовали и представници организација из БиХ, Шпаније, Турске, Холандије, Данске, Финске, Словеније, Литваније, Естоније, Летоније…

Организатор је: MOVIT, National agency of Erasmus+ Youth in action programme

Ко-организатор: SALTO South East Europe Resource Centre

Image may contain: text

Image may contain: 5 people, people smiling, people sitting

Image may contain: 1 person, indoor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.