Grad

Danas otvoren punkt u Domu kulture, veliki red građana za vakcinu (VIDEO)

Do danas je na punktu u Plavoj hali vakcinisano oko 850 Čačana, a danas je otvoren punkt i u Domu kulture. Pozvano je oko 400 građana da primi vakcinu. Na punktu u centru grada je prilična gužva, a susreli smo i građane koji negoduju.

Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović objašnjava da gužve nastaju zbog dolazaka onih koji nemaju zakazane termine, i apeluje na građane, pogotovo one koji su se već prijavili putem eUprave, da sačekaju svoj red.


-Pacijenti su zakazani na pet minuta i kada bi došli samo oni ne bi bilo ni malo čekanja. Međutim, juče je u Plavoj hali bilo zakazano 430, a došlo je 600. Mi ne vraćamo nikoga, ali ja ovoga puta apelujem na građane da sačekaju nekoliko dana. Pogotovo oni koji su prijavljeni, oni će svakako dobiti piziv, izabrani lekari takođe prave spiskove- objašnjava dr Aleksandar Pajović.


Akutna stanja ma koje vrste, kao i teške hronične bolesti koje su se pogoršale predstavljaju kontraindikaciju za primanje vakcine, zato je bolje sačekati da akutna stanja prođu, pa doći na imunizaciju, savetuje dr Pajović.

On je rekao da je Čačak dobio oko 3.000 doze Sinofarm vakcine, kao i da će naredne sedmice najverovatnije biti otvoreni i ostali punktovi, o čemu će javnost biti obaveštena.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.