Društvo

ДАНАС ПОЧИЊЕ „КУПУСИЈАДА“

После прошлогодишње паузе, уследила из познатих разлога, Мрчајевци ће од данас до недеље, 19. септембра, поново бити домаћини „Купусијаде“, смотре народног стваралаштва и пољопривреде, која ће ове године имати 18. издање.

Град Чачак је и ове године покровитељ и за ту сврху је опредељено 1.500.000 динара, а средства ће бити утрошена на покривање трошкова програмских активности и техничке организације. Носилац свих активности је Туристичка организација Чачак.

Упркос смањењу броја учесника, због епидемиолошке ситуације, на бини у центру Мрчајеваца биће одржан богат културно-уметнички програм. Сви посетиоци програма мораће да поседују потврде о прележаној корони, вакцинацији или негативном PCR тесту.

  • Шатри неће бити на уобичајеним местима, већ ће се привремени угоститељски објекти налазити на различитим локацијама у приватној режији. Такмичење у кувању купуса биће одржано иза бине – изјавио је Радослав Богићевић, председник Савета Месне заједнице Мрчајевци.

Организатори су свим посетиоцима и учесницима упутили апел да се понашају у складу са важећим мерама, како би све протекло у најбољем реду и на тај начин се показало да се овакав догађај може успешно организовати и у оваквим околностима.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.