Društvo Grad

ДО КРАЈА ГОДИНЕ НОВИХ 400 ПАРКИНГ МЕСТА

ПРОШИРЕЊЕ НАПЛАТЕ ПАРКИРАЊА

Од понедељка, 2. октобра, почело је увођење наплате паркинга у још неколико градских улица, а како наводе надлежни из ЈКППаркинг сервис“, захваљујући новим зонама паркирања, Чачак ће до краја године добити око 400 нових паркинг места.

У Чачку је обележено 1.600 паркинг места, од којих се 1.000 налази у зонираним деловима града. Од понедељка, 2. октобра, започело је проширење наплате паркирања за још око 300 паркинг места, док ће на новом паркиралишту поред “Мега Максија“ бити обезбеђено додатних 100, најавио је Драган Грујовић, координатор ЈКП “Паркинг сервис”.

– Са проширењем наплате паркирања у још неколико улица обухватићемо шири центар града, од Немањине улице, до Борчеве хале, као и од Градског бедема, до Улице Драгиша Мишовић. Реч је о улицама које се налазе у трећој зони, где сат паркирања кошта 19 динара, а месечна карта за станаре износи 630 динара. До краја године у систем наплате паркинга уводићемо следеће улице: Веселина Миликића (од Учитељске до Градског бедема), Учитељска (од Веселина Миликића до Војводе Степе), Светог Саве (од Војводе Степе до кружног тока код Хотела “Морава“), Синђелићева (од Светог Саве), Амиџина (од Светог Саве до Кнеза Милоша), Немањина, Улица девет Југовића, Ломина, Моравска, Улица Коче Анђелковића (од Немањине до Крајинске), затворени паркинг “Такси 2” (испред “Максија”) и Кренов пролаз. Наравно, наплата паркирања у овим улицама почеће када се уради хоризонтално и вертикално обележавање – наводи Грујовић.

Сврха оснивања “Паркинг сервиса” је мобилност возила, али због структуре града и уских улица, нажалост, у Чачку је мали број паркинг места, каже координатор предузећа и додаје: 

– Имамо примедбе суграђана да су у овим улицама многа возила паркирана по читав дан, или чак и више дана, па станари немају где да паркирају своје аутомобиле. Имали смо проблем и код Дечијег диспанзера, јер су поједина возила била паркирана и по неколико дана. Постоје и два обележена паркинг места код Хитне помоћи, за суграђане којима је хитно потребна лекарска помоћ, али због несавесних возача и та места су углавном заузета. Молимо кориснике услуга “Паркинг сервиса” да у ужи центар града долазе својим аутомобилима само када је то неопходно, јер је Чачак тако конципиран да се све установе налазе у најужем центру, па се и све обавезе могу завршити у року од два, три сата.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.