Dragačevo Region

DODELJENE POVELJE ZA DOPRINOS U OSNIVANJU I RAZVOJU SABORA TRUBAČA

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije povodom 60-godišnjice Sabora trubača u Guči, dodelila je priznanje – Povelju u 2020. godini za doprinos u osnivanju i razvoju Dragačevskog sabora trubača i obnovi Kulturno-prosvetne zajednice Dragačeva u Guči osnivačima Sabora trubača Niki Nikoli Stojiću i Stanojli Đorđević.


Povelja je dodeljena i kapelniku pobedničkog orkestra na Prvom saboru iz 1961. godine Draganu Jovanoviću iz Dljina, koji je svirao u sastavu Dragan Jovanović, Tanasije Ristivojević Petronije Jovanović i Tomislav Alempijević;

Povelja je dodeljena i poznatom ugostitelju iz Guče Predragu D. Broćiću „Daču“.


Datum svečanog uručenja svih povelja, kao i „Zlatne značke“ direktoru opštinske Biblioteke Slavku Radosavčevići i drugima, biće naknadno objavljen, kada se za to steknu uslovi.

Dobitnici priznanja za izuzetan doprinos razvoju kulture u Dragačevu čestita Kulturno-prosvetna zajednica u Guči, koja je bila organizator Prvog sabora trubača. Ona je ukinuta kinuta 1963. godine formiranjem opštine Lučani,, a obnovljena ove godine.

Izvor: RADIO D

Foto: Radio D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.