Kulturni vodič

Dom kulture: Zona Zamfirova drugi deo

Od 1. do 3. februara, u Domu kulture će biti prikazan novi domaći igrani film Zona Zamfirova drugi deo, reditelja Miroslava Mitića.

Najgledaniji srpski film svih vremena “Zona Zamfirova” dobio je nastavak! Skoro 15 godina nakon što je ekranizovana ova velika ljubavna saga, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču o tome šta se dogodilo u braku čuvenog para dve godine nakon venčanja, režija je poverena Jugu Radivojeviću, a iza produkcije filma stoje Pink international i produkcija “Vrati se Zone”. Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak i dalje su smešteni između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, u čijoj produkciji je realizovana i prva Zona Zamfirova, ističe kako je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota Srbije u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.

 

Život je bajka! Ljubav između Zone Zamfirove, čorbadžijske ćerke, i kujundžije Maneta pobedila je sve, pa i klasne prepreke patrijarhalne čaršije. A posle svadbe – stišaše se ogovaranja, a Zona i Mane uživaju u svom braku ispunjenom ljubavlju i strašću. I misle da je sve rešeno. A ono – priča tek počinje. Kao u bajci, protagonisti se suočavaju sa nizom prepreka koje moraju da savladaju i antagonistima koje moraju da pobede da bi pronašli pravi put. Dramatični razvoj situacije, isprepletane pričama ostalih likova, unosi elemente komedije u ovu romantičnu, melodramsku priču s početka 20. veka, koja se odvija u živopisnoj čaršiji na jugu Srbije, punoj boja, mirisa i zvukova tradicije.
Režija: Jug Radivojević
Igraju: Brankica Sebastijanović (Zona), Milan Vasić (Mane), Ljiljana Stjepanović (Doka), Marina Ćosić (Kalina), Milan Lane Gutović (Hadži Jordan), Gorica Popović (Persa), Nikola Ristanovski (Hadži Zamfir), Milan Kalinić (Perica), LJiljana Dragutinović (Jevda), Tanja Boškovioć (popadija Sida)
Sreda-petak 01-03.februar 2017.

Dom kulture Čačak,

Velika sala

Sreda 01. februar 2017. u 20:00
Četvrtak 02. februar 2017. u 18:00 i 20:00
Petak 03. februar 2017. u 16:00, 18:00 i 20:00

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.