Ivanjica Region

DONACIJA CRVENOM КRSTU U IVANJICI, TONA КROMPIRA ZA NAJUGROŽENIJE

Najave ivanjičkih proizvođača krompira da će ga baciti ako ne budu mogli da ga prodaju i dalje podstiču ljude širom Srbije da im pomognu. Četiri žene velikog srca: Irena Mitrović, Nataša Marinković, Branka Petković i Dragana Rašić Vuković iz Beograda, organizovale su akciju otkupa ivanjičkog krompira. Jednu tonu su opredelile za najugroženije korisnike ivanjičkog Crvenog krsta.

Distribucija ove vredne donacije je započela uz podršku lokalne samouprave koja je obezbedila terensko vozilo.  Četiri Beograđanke su u saradnji sa građanima otkupile i 1.300 kilograma ivanjičkog krompira za solidarne kuhinje u glavnom gradu. U izjavi za „Čačanski glas“, Irena Mitrović kaže da su posle pisanja medija o ovom problemu ivanjičkih proizvođača rešile da se organizuju po modelu Novosađana.     

Pogodila nas je vest da će Ivanjičani baciti njihov čuveni krompir ako ga ne prodaju. Moje koleginice, drugarice i ja smo animirale građane koji su se odazvali kupujući po dva džaka od po 10 kilograma za sebe i za donaciju. Кontaktirale smo potom Crveni krst da vidimo kako da ga podelimo. Tako smo jednu tonu direktno  sa terena usmerili ivanjičkoj organizaciji, a ostatak beogradskim solidarnim kuhinjama. Po ugledu na Novosađane, organizovali smo istovremeno i prikupljanje novca u humanitarne svrhe. Кupci su mogli da uplate novac na račun ili da prilože u kutiju pa smo u ovoj akciji sakupili 80.000 dinara za terapiju malog Gavrila Đurđevića. Naša želja je da podstaknemo i druge da pomognu proizvođačima, kupe zdrav krompir i podrže prikupljanje novca u humanitarne svrhe. Mislimo da ove akcije mogu biti još uspešnije i delotvornije možda već na jesen, kazala je Irena Mitrović. Ona ističe da ovo nije prva humanitarna akcija u kojoj učestvuju četiri Beograđanke i da možda bude i začetak fondacije baš pod ovim imenom.

J. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.