Društvo

ДОНАЦИЈА ДЕЦЕ ИЗ ВРТИЋА „КОЛИБРИ“ КОЛУ СРПСКИХ СЕСТАРА – ПОУКЕ О ДОБРОТИ

„Кад би сви људи на свету, баш као сва деца на свету…“

Са својим васпитачицама малишани из вртића „Колибри“ искористили су леп дан и у понедељак, 4. марта, прошетали до Кола српских сестара „Надежда Петровић“. Двадесет четворо предшколаца донели су пакете помоћи за угрожене суграђане, а припемали су их сви малишани из обданишта у Атеници, заједно са својим породицама. У Колу су их дочекале председница Бојана Јакшић и дугогодишња чланица Милица Баковић, одушевљене гестом васпитачица, али пре свега, најмлађих и најдражих приложника.

Ово је део акције у оквиру обележавања Међународног дана старих ствари (2. март). Идеју је покренула Гоца Делић, главна васпитачица у „Колибрима“, а пакете су припрамала деца из свих група, укупно њих 140, почев од оних најмањих јасленог узраста! До Кола су „мале изасланике“ хуманости довеле васпитачице Милица Петровић и Марија Цветковић и медицинска сестра превентивне заштите Славица Луковић.

Председница Кола Бојана Јакшић је деци, примерено њиховом узрасту, причала о животу и раду Надежде Петровић, о историјату Кола српских сестара, о значају доброчинства… Мада су неки од њих добро знали ко је Надежда, да се њен споменик налази поред Гимназије, Бојанине речи изазвале су велику пажњу малишана, који су обећали да ће и убудуће сакупљати своју одећу и играчке и донети их у Коло. Вредна пажње су и обећања да ће пазити где шта бацају, како би сачували животну околину, као и да ће посећивати старије комшије, баке и деке, како би им помогли у пословима које не могу сами да ураде…  

Можда су ово први кораци доброчинства малишана из „Колибрија“. Важни не само за њихово одрастање, већ и као пример старијима.

В. Т.

Фото: Коло српских сестара

Председница Кола српских сестара Бојана Јакшић позвала је све суграђане да помогну у спремању васкршњих пакета за материјално угрожене. Пожељна је помоћ у средствима за хигијену и храни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.