Sport

ДОВОЉНА И ПЕТОРИЦА

Стицајем околности „Борац Моцарт“ је надметање у Суперлиги група „Б“ започео јуче утакмицом трећег кола у којој је противник била новосадска „Војводина“. Чачани су овај сусрет пред 1.000 гледалаца решили у своју корист резултатом 90:83 (24:14, 17:28, 30:20, 19:21).

Тренер Дејан Мијатовић је пред почетак овог такмичења изјавио да ће ово бити прилика да шансу добију играчи из јуниорског погона. Међу дванаесторицом била су само шесторица која су наступала у АБА 1 лиги, али су терет скоро целе утакмице изнели они најискуснији. Мијатовић је то објаснио чињеницом да су млади играчи били заузети играњем завршнице „РОДА“ лиге и да ће већу минутажу добијати у наредним сусретима. Прилика ће бити већ у недељу, 13. маја, у Ваљеву када ће бити одигран сусрет са „Металцем“.

Домаћин је боље „отворио“ утакмицу и брзо дошао до предности од пет, шест поена која је извесно време била и двоцифрена и чувао је до завршнице друге четвртине која припада Новосађанима. Они први пут долазе у вођство 40 секунди пре одласка на велики одмор 42:41. Тим резултатом започиње друга половина меча.

Наредних десет минута играју само петорица најискуснијих у редовима „Борац Моцарта“ који успевају да направе разлику од десетак поена и са вођством 71:62 улазе у последњи квартал.

После 14 минута без измене уместо Чарапића у игру улази Ћурчић. „Борац Моцарт“ је водио 81:68. Капитен Чачана се после краћег одмора вратио у игру и домаћин без већих проблема утакмицу успешно приводи крају.

„Борац Моцарт“ : Ћурчић 1, Милошевић 2, Ивковић, Николић 6, Ерић, Радовић, Томашевић 14, Драгићевић, Кочовић 16, Новаковић 16, Тодоровић 3, Чарапић 27.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.