Grad

Dr Luković: Mirnije tek na kraju decembra

Jasno je da je zdravstveni sistem naprenut do krajnjih granica. Mi čučimo kraj ovih cifri i molimo se Bogu da počnu da padaju, rekao je danas dr Mihailo Luković.


-Ono što ne raduje je da je juče bilo 266 prvih pregleda, što je i logično nakon vikenda. Druga situacija zbog koje ne smemo biti optimisti je da je u subotu bio Aranđelovdan, vekika slava, da su se ljudi družili i da je moglo doći do zaražavanja. Tako da ćemo danas i sutra moći realno da sagledamo našu situaciju – reko je dr Luković.


On je istakao da Beograd iskazuje stagnaciju i blagi pad, pa da očekuje i da kod nas počne trend opadanja. To bi, kako je dr Luković naglasio, bar psihološki pomoglo da se pregura najteži period, pa da se, krajem decembra, kako je rekao, uđe u potpuno mirnu fazu, kada očekuje da će ovaj talas epidemije da prođe.


On je takođe istakao da bi u Čačku u narednih desetak dana moglo doći do opadanja broja onih kojima je potrebna hospitalizacija, ali, kako je rekao problem za našu Opštu bolnicu prave okolne opštine.


-Ivanjica i Lučani iskazuju povećan broj obolelih, Gornji Milanovac ima više od 40 zauzetih postelja, i ima veliki problem sa epidemijom. Sve ono što se događa tamo, preliće se ovde za desetak dana – konstatuje dr Luković.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.