Grad

Dr Pajović: Molimo građane za strpljenje, neophodno je poštovati mere i pri imunizaciji

Do danas je u Čačku vakcinisano 3.174 osobe, rekao je danas direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović. Vakcinacija se odvija na dva punkta, u Domu kulture i u Plavoj hali, ali dolazi do velikih gužvi jer se vakcinišu i ono građani koji se nisu prijavili.

-Kako je sa viših instanci, i državnih, i zdravstvenih, rečeno da se građani ne vrađaju i mi smo tako postupili ovde i to je izazvalo određene organizacione probleme. Biće primljeni svi oni koji su dobili poziv. Ali, na taj broj, mi uspevamo da vakcinišemo još toliko i zato molimo građane za strpljenje, za red i poštovanje epidemiloških mera – kaže dr Pajović.


U Plavoj hali i Domu kluture rade po tri tima. Poziva se po 420 grašana, a primera radi juče je vakcinisano njih 873.


Građani su juče bukvalno jedni drugima bili na leđima, i šta onda mi radimo? Otvaranjem kovid ambulanti na različitim mestima hteli smo da ne stvaramo gužve, a sada se stvaraju na vakcinalnim mestijma, a i ako epidemija još nije prošla – kaže dr Pajović.


Direktor Doma zdravlja rekao je da će sutra najverovatnije biti otvoreni punktovi u mesnim zajednicama u Ljubiću i Ključ i tu će raditi po jedna ekipa. Prema njegovim rećima, na ta mesta će se najverovatnije slati građane koji jave u Plavu halu ili Dom kulture, a nemaju zakazano.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.