Sport

DRŽAVNO PRVENSTVO U ČAČKU

Na osnovu odluke Teniskog saveza Srbije, posle kraćeg prekida, 1. avgusta nastavljena je teniska sezona. Zbog vanrednih okolnosti došlo je promena u kalendaru, pa će Prvenstvo Srbije za igrače do 16 godina, čiji je domaćin Teniski klub ’’Sloboda’’, početi u subotu 8. avgusta. Tog i narednog dana biće odigrane kvalifikacije, dok će glavni turniri početi 10. avgusta. Finalni mečevi planirani su za petak, 14. avgusta.

U cilju smanjenja rizika od širenja zaraze virusom korona organizatori svih turnira su dobili precizna uputstva šta treba da preduzmu da bi takmičenja protekla u skladu sa preporukama Međunarodne teniske federacije.

Uredjenje terena je u završnoj fazi

Najveća promena odnosi se na prisustvo gledalaca, jer publici neće biti dozvoljeno da boravi oko terena, osim po jednom pratiocu za svakog igrača. Svima koji ulaze u teniski kompleks biće izmerana temperatura, a igrači tokom pauze neće sedeti na uobičajenim mestima, već dijagonalno na suprotnim stranama terena. Svaki klub koji poseduje restoran dužan je da ga odvoji od prostora za igrače, kao i da obezbedi sredstva za dezinfekciju.

–   Mi smo blagovremeno obavešteni šta je potrebno da uradimo kako bi prvenstvo moglo da bude održano. Već nekoliko dana svi u klubu rade na ispunjenju zadatih uslova i prve mečeve dočekujemo spremni – kaže Nešo Puzić, predsednik TK ’’Sloboda’’.

Učestvovaće 90 devojčica i dečaka iz Srbije, a boje čačanskog tenisa braniće Anastasija Nikolić, Milica Milošević, Andrija i Pavle Čopić (svi iz TK ’’Sloboda’’) i Sara Đunisijević (TK ’’Kolos’’).

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.