Selo

Edukacija o tehnologiji gajenja jagodičastog voća

Institut za voćarstvo, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuju edukacije iz oblasti voćarstva u okviru projekta “Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka primenom dobre poljoprivredne prakse“. Edukativnim programom su predviđene prezentacije prilagođene različitim ciljnim grupama i praktične radionice u demonstracionim zasadima kod poljoprivrednih proizvođača. Ciljne grupe u okviru edukacija su savetodavci PSSS, nastavno osoblje, udruženja voćara, poljoprivredni proizvođači i učenici.

Prvo predavnje iz oblasti tehnologije gajenja jagodastih vrsta voćaka biće održano danas, u 11 sati, u Srednjoj poljoprivrednoj školi sa domom učenika “Ljubo Mićić“ u suorganizaciji sa PSSS Užice.

Drugo predavanje iz oblasti tehnologije gajenja jagodastih vrsta voćaka sa obilaskom ogledno demonstracionih zasada jagode na području opštine Čačak i Kraljevo, u suorganizaciji sa PSSS Čačak i PSSS Kraljevo predviđeno je za 8. maj u Svečanoj sali Instituta za voćarstvo, Čačak, sa početkom u 11 časova.

Na predavanjima će se diskutovati o značaju pravilnog odabira lokaliteta, sortimenta, savremenih tehnologija zasnivanja i nege zasada, kao i o ekonomskoj opravdanosti gajenja jagodastih vrsta voćaka. Predavanja će biti posvećena vrstama voćaka koje su značajne za voćarsku proizvodnju Republike Srbije − jagoda (dr Jelena Tomić), malina i borovnica (dr Aleksandar Leposavić).

Institut za voćarstvo poziva sve zainteresovane da prisustvuju predavanjima, na obostrano zadovoljstvo i korist!

Оставите одговор