Aktuelno Kultura

Festival “Karusel”: DESET OD DESET

Festival “Karusel”: DESET OD DESET

Jubilarno, deseto izdanje Festivala ambijentalne i etno muzike “Karusel “, ove godine pod sloganom „Deset od deset” biće održano  od 16. jula do 06. avgusta. Planirano je 14 programskih večeri  na više lokacija.

Premijera dokumentarnog filma o “Karuselu”, pod nazivom „Deset od deset“, očekuje se u predfestivalskom programu ,13. jula, u velikoj sali Doma kulture, u 20 časova.

Prvi koncert je u ponedeljak, 16. jula, na starom mestu – dvorište Umetničke galerije „Nadežde Petrović“. Tri premijerna izvođača i dobro poznato lice KEZZ.

Nedelju dana kasnije “Karusel” se seli u novi prostor, do sada rezervisan samo za muzičke radionice, dvorište Narodnog muzeja. Na velikoj bini – izvođači koji su obeležili festival tokom prethodnih godina: Ethno Jazz Orchestra i Kralj Čačka, a tu su i gosti iz Holandije Kuhn Fu.

U dvorištu UG „Nadežde Petrović“, 30. jula, nastupiće tri izuzetna izvođača: Jasna Jovićević Sextet, dobitnik Gremija Cedric Hanriot Trio iz Francuske i sjajni Atma Mundi Ensemble iz Rijeke. Na istom mestu je i završetak festivala, 6. avgusta, sa starim znanicima, sastavom Eyot iz Niša, gostima iz Švajcarske Ethnic Transe Duo i odličnim mladim rock sastavom iz Beograda, Organizam.

Tu su i drugi programi. NUMA FEST predstavlja Neru Beljanski (Moraitika) iz Novog Sada na solistističkom koncertu, 26. jula.  Predstoje i standardne muzičke radionice, nova fotografska izložba Aleksandra Alempijevića i naravno, “Karusel” u gostima, po peti put u Gornjem Milanovcu.

Puno kvalitetne muzike, najrazličitijih žanrova: world music, jazz na sto načina, eksperimentalna, ambijentalna muzika i novi rock.

U slučaju kiše, ove godine”Karusel” se seli u veliku salu Doma kulture.

Ulaz za sve programe je besplatan.

Оставите одговор