Sport

„GAUČOSI“ KOD GRADONAČELNIKA

Posle uspeha na turniru u Herceg Novom, gde su igrači do deset godina osvojili prvo mesto, mlade fudbalere Fudbalskog kluba „Gaučosi“ i njihove trenere danas su primili gradonačelnik Čačka Milun Todorović i njegov pomoćnik Vladan Milić. 

Ovaj klub postoji od 2011. godine i trenutno u njemu svoja fudbalska znanja stiče oko 200 dečaka uzrasta od petlića do kadeta.

– Mi nemamo svoj teren, već treniramo u balon sali Teniskog kluba „Tenis Point“. Uspostavili smo saradnju sa FK „Polet“ iz Ljubića, pa i tamo radimo četiri puta sedmično. U poslednje vreme koristimo teren „Autoprevoza“ u Konjevićima. On je bio u katastrofalnom stanju, ali smo uspeli da ga uz pomoć roditelja obnovimo i sada su uslovi na njemu zadovoljavajući – rekao je Ivan Nikolić, osnivač FK „Gaučosi“.

Nikolić je istakao da sa mladim fudbalerima rade treneri sa licencom, a najpoznatije ime je Slavenko Kuzeljević, nekadašnji igrač podgoričke „Budućnosti“ i nikšićke „Sutjeske“. U svojoj trenerskoj karijeri vodio je mnoge poznate glubove u Crnoj Gori i Srbiji, a od pre dve godine brine o svim selekcijama „Gaučosa“.

– Vodimo računa o pravilnom razvoju dece, njihovom ponašanju, uspehu u školi. Svi moraju da budu dobri đaci, jer se ne zna kojim putevima će ih odvesti život. Svaka kategorija sa kojom se radi ima svoje osobenosti na koje treba da obratimo pažnju. Trudimo se da im prenesemo što više znanja, jer su to godine u kojima se najviše uči – kaže Kuzeljević.

Grad Čačak ulaže velika sredstva u razvoj sporta i svaki uspeh u ovoj oblasti lokalna samouprava vrednuje na pravi način.

– Direktnih subvenica i dotacija je oko 52 miliona dinara. Ukupno za sport, preko Sportskog centra „Mladost“, izdvajamo više od 140 miliona dinara. Ova sredstva koristi 120 sportskih kolektiva i preko „Čačanskog sportskog saveza“ oni ostvaruju svoja prava. U toku je raspodela sredstava i svi klubovi će ih imati na raspolaganju tokom marta – rekao je Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika.

Milić je iskoristio ovi priliku da obraduje mnoge ljubitelje fudbala, ali i ne samo njih, jer je Grad Čačak na najboljem putu da konačno reši pitanje fudbalskog terena na Alvadžinici.

–   Od aprila meseca ovaj sportski objekt će biti izdat Gradu na korišćenje u periodu od tri godine. Ovu odluku je donelo Ministarsvo odbrane i očekujemo da će sve administrativne formalnosti biti završene do tada. Onda će moći da ga koriste škole fudbala koje nemaju svoje terene. Osim toga, biće korišćen i za festivale, koncerte. Razmišljamo o tome da u doglednoj budućnosti postanemo i vlasnici terena na kome je svojevremno igrao FK „Remont“. Naravno, ako se Ministarstvo odbrane složi sa tim. To je odličan prostor koji bi mogao da postane lep sportski centar – rekao je Milić.     

V. D.       

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.