Društvo

GIMNAZIJALCI INICIRALI POŠUMLJAVANJE JELJENA

Na inicijativu učenika Gimnazije Ive Obradović i Aleksandra Obućine, na Jeljenu je organizovana akcija pošumljavamja. Njihovu ideju podržali su rukovodstvo škole, profesori, kao i školski drugovi. Akciju su sproveli u petak, 29. novembra, a s obzirom na to da je bio radni dan, nisu mogli da učestvuju svi koji su to želeli. Ipak, gimnazijalci nisu ostali usamljeni. Pomogli su im učesnici Osnovne škole ”Stepa Stepanović” iz Gornje Gorevnice i zaposleni u JP ”Srbijašume”, koji su obezbedili sadnice i neophodan alat. Stariji su se pobrinuli i da učenici dobiju obrok posle napornog rada.

– Zbog visoke svesti o neophodnosti zaštite životne sredine, odziv učenika za akciju je bio odličan, iako su gimnazijalci sami finansirali put do Jeqena. Pokušaćemo da se izborimo da ovo bude redovna školska aktivnost. Uz pomoć nastavnika i učenika iz Gornje Gorevnice, od 11,30 do 13 časova, zasadili smo hiqadu sadnica – navodi Aleksandar Obućina i prenosi oduševljenje ostalih učesnika.

U pošumljavanju predela, koji je 2012. stradao u požaru, učestvovala su 23 srednjoškolca i 15 osnovaca. Ne baš velika družina, ali učinak ogroman…

Z. J.

Foto: Nikola Janjić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.